Guide HELFO
Velg ditt språk:

Den bevisste pasientes veileder

Henvendt deg kun til en spesialist

  1. Protetikk er en av de mest kompliserte spesialiseringer innen tannpleie. Det kreves at tannlegen har mange års erfaring og høy faglig kompetanse. Å forberede tenner til setting av kroner er en svært intrikat prosess og den krever flere timer arbeid under mikroskop. Denne etappen er avgjørende for din behandling. Kun en kunnskapsrik tannlege kan sikre en vellykket gjennomføring av behandlingen.

 

Kvaliteten til zirkonet er veldig viktig

  1. Vær oppmerksom på at zirkon som er basestoff for kroner, kan komme i varierende kvalitet. Nå blir markedet oversvømt med zirkon fra Asia – den er mye billigere men er mindre holdbar og motstandsdyktig. Dessverre er det ofte et slikt zirkon du blir tilbød hos enkelte tannleger. Hos Dentineo Tannlegeklinikk bruker vi eksklusivt originalt og sertifisert zirkon fra Zirkonzahn.

 

Vær obs på såkalt «billig zirkon»

  1. Zirkonkroner blir nylig tilbydd til overraskende lave priser (de er ofte like billige som metallkroner). Vennligst overvei grundig om du virkelig vil bestemme deg for slike kroner. De er ofte laget av «billig» zirkon, uten porselen og de sprekker ofte etter drøyt en måned. En pålitelig tannlege vil aldri anbefale kroner av tvilsom kvalitet. Vær forsiktig med tannleger som tilbyr slike billige løsninger.

 

Ikke alle implantater er like

  1. På markedet finnes det flere produsenter av implantater. I denne nisjen finnes det også ledende produsenter som er første til å innføre innovative, patenterte løsninger, gjennomfører omfattende forskning og får priser og anerkjennelse for sine produkter. En av desse bedriftene er Dentsply fra Sverige. Dentineo Tannlege jobber med produkter fra akkurat denne høyrespekterte produsenten. Hvilken type implantat du velger er avgjørende for behandlingens resultat.

 

Tannteknisk laboratorium er nøkkelen til en vellykket tannprotetisk behandling

  1. Tannlegen bør presisere hvilket laboratorium som skal utføre din fylling. Du bør få mulighet til å ta direkte kontakt med tannteknikeren, eller til å besøke selve laboratoriet. Kikk gjerne på hjemmesiden til laboratorium, se på bildegalleri av deres prosjekter. Sjekk om du får kvalitetsbevis og en tydelig spesifikasjon av materialer. Spør om laboratoriet arbeider med CAD/CAM systemet. Se om ditt behandlingsresultat ser naturlig og estetisk ut.

 

God kommunikasjon er grunnlag for en vellykket behandling

  1. Sjekk referanser og tilbakemeldinger, spør litt rundt. Ring gjerne selve tannlegen, snakk med helsepersonalet eller med koordinatoren.

 

Suksess kommer fra et godt samarbeid i TEAM’et

  1. En varig og estetisk effekt av behandlingen krever tett samarbeid mellom spesialister: tannlegen og tannteknikeren, uansett om det er bare en enkel krone, skallfasett eller en omfattende konstruksjon støttet opp på flere implantater. Men forskjellige TEAM vil levere ulike resultater. Derfor er det fornuftig å utforske litt i forkant av din reise til Gdańsk. Du kan også søke råd hos din faste tannlege i Norge som vil sikker komme med noen verdifulle anbefalinger.

 

Kvalitetsgaranti

  1. En dyktig tannlege som er bevisst over kvaliteten av sin behandling og vil gjerne henvise deg til kontroll til din lokale tannlege i Norge. Vi alltid oppfordrer våre pasienter til slike legebesøk i etterkanten av behandlingen – vi er sikre på en positiv tilbakemelding.